Plannen

Wij combineren de in-house ontwikkeling, de financiering en het operationeel beheer van zonneparken om de resultaten te optimaliseren en waarde toe te voegen gedurende de gehele levenscyclus van een zonne-energieproject.

Lightsource bp is een wereldwijde leider in de ontwikkeling en het beheer van zonne-energieprojecten. Wij zijn gevestigd in Amsterdam en samen met ontwikkelaars, lokale gemeenschappen, bedrijven en landeigenaren ontwikkelen wij projecten die lokale, duurzame en betaalbare elektriciteit oplevert voor bedrijven en gemeenschappen in heel Nederland.

Wij bijzonder trots dat wij een partner zijn van bp, een bedrijf dat zich momenteel van een internationale oliemaatschappij ontwikkelt tot een geïntegreerd energiebedrijf. Door samen te werken willen we echte veranderingen in het wereldwijde energielandschap op gang brengen.

Meer informatie over het project Broekven:
https://www.lightsourcebp.com/nl_nl/projects/zonneweide-broekven/

Bij Solarfields geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor de locatie-eigenaar en eventueel omwonenden die kunnen participeren. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water. En op bijzondere plekken zoals een zonnedijk of een zonnecarport op een festivalterrein. Als oplossingen nog niet bestaan, bedenken we ze. Want we moeten door om de duurzame klimaatambities te behalen.

Solarfields is opgericht in 2014 door Jelmer Pijlman, Alexander Harssema en Gerben Smit. We zijn dus een jong bedrijf – letterlijk en figuurlijk – maar lopen nu al voorop bij de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. We zijn marktleider op het gebied van zonneparken op grond. We hebben al meer dan 450.000 zonnepanelen geïnstalleerd en ontwikkelen op dit moment 120 nieuwe zonneparken. Maar onze lat ligt hoger: 1 miljoen huishoudens voorzien van duurzame stroom. Voor 2030.

Meer informatie over het project Fort-Vlaas:
https://www.solarfields.nl/projecten/zonneparken/fort-vlaas-neer/

We zijn een Nederlandse projectontwikkelaar, die zonneparken vanaf 10 hectare grond in Nederland, België en Frankrijk ontwikkelt en exploiteert. Sunvest onderscheidt zich door het ontwerpen van ‘Natuurlijke Zonneparken’.

Dit betekent dat wij in de realisatie van onze zonneparken nauw samenwerken met al onze belanghebbenden, streven naar een landschappelijk inpassing met meerwaarde voor de maatschappij en de natuurlijke omgeving en verschillende mogelijkheden bieden voor de lokale omgeving om deel te nemen in het realisatieproces en financieel te profiteren van de komst van het zonnepark. Onze beloftes vindt u verderop op deze pagina.

Sunvest heeft haar oorsprong in de agrarische sector. Sunvest is opgericht door 2 boerenzonen, die 10 jaar geleden zonnepanelen zijn gaan leggen op agrarische daken in de buurt van Utrecht. Dit deden ze onder de naam ProfiNRG. Sindsdien is ProfiNRG uitgegroeid tot een succesvolle bouwer van zonnedaken en zonneparken. In de 10 jaar van haar bestaan heeft ProfiNRG al meer dan 1000 systemen op daken en 10 zonneparken gerealiseerd. ProfiNRG is haar agrarische oorsprong trouw gebleven. In 2018 hebben de oprichters Sunvest opgericht. Sunvest richt zich vanaf de eerste dag op de ontwikkeling van zonneparken vooral in het (agrarisch) buitengebied.

Helaas niet meer informatie over haar plannen.